[Video] Brader kurier COD bengang, pelanggan wanita dah buka bungkusan tapi tak nak bayar

Brader kurier COD bengang, pelanggan wanita dah buka bungkusan tapi tak nak bayar. Bagi mereka yang pernah membeli barang secara atas talian, ada dua cara untuk kita sebagai pembeli membuat pembayaran. Yang pertama melalui online banking dan lagi satu melalui COD atau Cash On Delivery.

Ini bermaksud, ketika barang yang dipesan itu tiba, kita perlu membayarnya kepada penjual atau kurier pada masa itu juga.

Namun seorang penghantar barang dari negara seberang baru-baru ini meluahkan rasa kecewanya dengan memuat naik video seorang pembeli yang tidak mahu membeli barang yang telah dipesan.

Menerusi perkongsian @dickyantika di TikTok, petugas kurier tersebut telah menghantar barang yang dipesan oleh seorang wanita. Walau bagaimanapun, selepas bungkusan dibuka, wanita itu bertindak tidak mahu membelinya dan melarikan diri.

Penghantar barang itu kemudian nekad merakam kejadian itu dan memberitahu akan menularkan ia ke media sosial.

Dengan selamba, wanita terbabit berkata dia tak kisah jika perkara tersebut diviralkan sambil memberi alasan pakaian tersebut ‘sempit’ iaitu terlalu ketat.

Video tersebut telah mendapat respon netizen yang kasihan dengan nasib penghantar barang serta penjual barang tersebut yang terpaksa menanggung kerugian gara-gara sikap pembeli.

BACA JUGA : [Video] Air terjun dengan api misteri dirakam dalam Google Earth, rupanya tempat itu betul-betul wujud

Artikel ini disiarkan pada 08/10/2021

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)