Tips nak dapatkan tiket pergi balik semurah RM200 ke Sabah

Tips nak dapatkan tiket pergi balik semurah RM200 ke Sabah

Nak tips untuk travel dengan harga murah? Ramai mesti rindu nak pergi travel naik kapal terbang kan? Yelah, sejak pandemik ni ramai yang terpaksa terkurung dalam rumah untuk memutuskan rantaian Covid-19.

Memandangkan kerajaan telah umumkan kebenaran untuk merentas negeri, pasti ramai yang ingin melancong menggunakan flight. Ini antara tips yang boleh digunakan untuk mendapatkan harga tiket yang murah di skyscanner.

  1. Buka apps skyscanner dan tekan flight.
  2. Masukkan tempat dan destinasi yang ingin anda lawati. Sekiranya anda mempunyai budget tertentu, masukkan “everywhere” pada search box.
  3. Pilih “the whole month” bagi sesiapa yang inginkan tiket murah tapi masih belum ada tarikh.
  4. Pilih destinasi.
  5. Tarikh-tarikh yang dipaparkan mengikut harga yang paling murah. Pilih dan tekan tarikh mengikut kesesuaian anda dan tekan “check offers”.
  6. Terdapat pelbagai website yang menawarkan harga yang murah mengikut budget anda, pilih dan tekan “go to site” dan ia akan redirect kepada website tersebut.
  7. Check semula detail dan harga yang ditawarkan.

Untuk lebih mudah faham, boleh tengok sendiri tutorial dari Shafickza di Tiktok.

@shafickza

Tak de duit tapi still jugak nak melancong? #tiktokguru #tiketmurah

♬ Pieces (Solo Piano Version) – Danilo Stankovic

Artikel ini disiarkan pada 13/10/2021

CATEGORIES

COMMENTS

Wordpress (0)