Setelah tersingkir, kelibat Iqbal tak muncul dalam sidang media… Rupanya ini berlaku…

Setelah tersingkir, kelibat Iqbal tak muncul dalam sidang media. Rupanya ini berlaku. Menepati ramalan dan ‘kehendak’ netizen, usahawan sensasi lqbal akhirnya diumumkan sebagai peserta pertama tersingkir dari program realiti Big Stage 2022 selepas mendapat markah yang terendah. 

Setelah tersingkir, kelibat Iqbal tak muncul dalam sidang media. Rupanya ini berlaku. Menepati ramalan dan ‘kehendak’ netizen, usahawan sensasi lqbal akhirnya diumumkan sebagai peserta pertama tersingkir dari program realiti Big Stage 2022 selepas mendapat markah yang terendah.

Setelah tersingkir, kelibat Iqbal tak muncul dalam sidang media. Rupanya ini berlaku. Menepati ramalan dan ‘kehendak’ netizen, usahawan sensasi lqbal akhirnya diumumkan sebagai peserta pertama tersingkir dari program realiti Big Stage 2022 selepas mendapat markah yang terendah. Setelah, tersingkir, kelibat, Iqbal, tak, muncul, dalam, sidang, media, Rupanya, ini, berlaku, Menepati, ramalan, dan, kehendak, netizen, usahawan,sensasi, lqbal, akhirnya, diumumkan, sebagai, peserta, pertama, tersingkir, dari, program, realiti, Big Stage 2022, selepas, mendapat, markah, yang,terendah, ahmad iqbal zulkefli, iqbal vida,

Kelibat Iqbal tidak muncul sehingga diberitahu oleh Pengurus Saluran Astro Ria, Norzeha Mohd Salleh bahawa pelantun Hujan itu terpaksa bergegas pulang kerana secara tiba-tiba mengalami msalah kesihatan.

“Saya baru diberitahu oleh pihak produksi selepas sesi penyingkiran tadi dia (lqbal) terus dibawa pulang. Katanya, dia tk sihat dan mungkin akan terus ke klinik atau hospital untuk menjalani pemeriksaan lanjut ” ujar Norzeha ketika ditemui Murai.my

Dalam minggu kedua program realiti itu, lqbal hanya mendapat markah sebanyak 9.2% dan dituruti komen yang ‘pedas’ daripada juri tetap, Ajai. Selain mempunyai banyak kesalahan di dalam persembahannya, Ajai dengan tegas menyifatkan Iqbal tidak mempunyai kredibiliti dan bakat sebagai seorang penyanyi.

“Kamu tak berbakat dalam nyanyian. Bakat ini adalah pemberian straight to the point. Walaupun berduit, tapi bakat tak boleh beli dengan duit. Allah yang kurniakan” tegur Ajai yang hanya memberikannya empat markah.

Imbas kembali, selain Ajai, Iqbal turut menerima markah rendah dari seorang lagi juri tetap, Dato Sri Siti Nurhaliza yang memberikannya sebanyak 20 peratus. Manakala, penyanyi Aina Abdul yang diundang sebagai juri juara pula hanya memberikan Iqbal 10 peratus.

Sejak diumumkan sebagai peserta yang ke-12 Big Stage 2022, Iqbal terus dikecam hebat oleh netizen sehingga ada yang memintanya untuk menarik diri dari program tersebut.

Dengan penyingkiran Iqbal, 11 peserta lain yang akan mara ke minggu seterusnya adalah Aisha Retno, Alica Paujin, Tuah Adzmi, Lia Aziz, Yazmin Azi, Sofia Marieylla, Ajoi Zainal, Syafiq Abdillah, Megat Rahim dan Danial Chuer. Untuk info, Danial tidak dapat membuat persembahan pada minggu ini kerana mengalami demam panas.

Berita Lain:

Merbahayakah tidur dalam kereta? Ini yang perlu anda ketahui

Harimau masih menghantui penduduk orang asli di Kelantan

Atta Halilintar dilapor booking satu tingkat hospital sebab isteri nak bersalin anak pertama

 

 

Artikel ini disiarkan pada 15/02/2022

CATEGORIES